Gazduirea WEB este importanta pentru un site?

Sunt foarte multi oameni care inca nu pun pret privind gazduirea lor web chiar daca suntem intr-o continua evolutie privind tehnologia. Ba chiar unii dintre ei isi mentin site-ul fara actualizari, uitat in paragina pe un hosting la care doar platesc factura si atat. Gazduirea WEB este unul dintre punctele forte in momentul in care iti incepi afacerea in mediul online deoarece ea va oferi conexiunea dintre client si ceea ce oferi.

O secunda de downtime poate insemna un client pierdut, iar datorita acestui fapt ai nevoie de o gazduire puternica sau chiar de un server dedicat. Pentru clientii nostri folosim cea mai buna tehnologie pentru Gazduire WEB, iar in cazul in care aveti un proiect mare tehnicienii nostri din cadrul “Genius WEB” configureaza in mod gratuit serverul tau VPS, VDS sau dedicat pentru securitate & web.

Panoul de administrare

Asigura-te ca furnizorul tau de gazduire web foloseste panouri de administrare renumite pentru performanta precum cPanel, VestaCP, DirectAdmin samd. De asemenea, verifica pe site-urile oficiale daca furnizorul tau foloseste o licenta oficiala pentru soft-ul respectiv, altfel vor putea aparea vulnerabilitati si datele tale sunt intr-un risc foarte mare.

Tehnologie de securizare

Datele tale sunt importante: baza de date, fisierele sau orice altceva ai stocat in gazduirea pe care o detii. Totodata si cel mai important: datele clientilor tai sunt acolo, iar daca nu sunt criptate sunt in mare pericol. Asigura-te ca firma de la care ai cumparat gazduirea web foloseste tehnologie pentru a securiza serverele si site-urile gazduite, ex: BitNinja, Imunify360.

Backup

Backup-ul este foarte important. Se poate intampla orice. Poate agentia de web design la care ai apelat au facut o treaba buna si au lasat site-ul in perfecta stare, insa uneori lucrurile nu merg asa cum ne-am dori si este posibil ca platforma in sine sa se defecteze. Astfel un backup periodic efectuat de catre firma care iti ofera gazduire este mai mult decat bine venit. Ai dat restore si gata! Totul este inapoi la normal.

Performanta

Pentru o performanta mai mare gazduirea WEB se poate transmite printr-un CDN (Content Delivery Network) care iti va asigura o conexiune stabila si rapida indiferent daca serverul principal este in Romania, iar un client este in Africa (spre exemplu). Va profita de aceeasi conexiune stabila ca si cum ar fi conectat din Romania.

SEO

Daca site-ul tau are o rata de downtime mare, atunci va avea de suferit si din punct de vedere al optimizarii SEO. Mentine-ti site-ul pe linia de plutire, cu un uptime cat mai mare ca motoarele de cautare precum Google sa iti impinga site-ul pe primele locuri.