Practici si sfaturi SEO pentru 2021

In momentul de fata algoritmul Google care este cel mai important motor de cautare este intr-o continua schimbare, astfel ca in acest articol va vom prezenta cateva din practicile si sfaturile noastre privind SEO (Search Engine Optimization) pentru anul 2021. Este doar ianuarie 2021 si se vor mai schimba lucruri in algoritmul Google, insa este bine sa mentionam cateva lucruri care vor ramane stabile pentru 2021.

  1. Certificat SSL – neaparat in 2021 trebuie sa detii un site cu adresa HTTPS altfel o sa fii penalizat de catre Google eliminandu-te complet din motorul de cautare
  2. Experienta utilizatorului – SEO din acest an se va baza foarte mult pe acest aspect asa ca verifica daca nu ai probleme pe vreun tip de dispozitiv sau text pe imagini, ceva ce incurca buna navigare pe site-ul tau; poate fi orice – algoritmul Google a fost actualizat cu boti speciali pentru a verifica acest aspect
  3. Responsive Friendly – la fel ca in urma cu cativa ani (undeva prin 2016) Google s-a reintors la ideea ca este mai importanta versiunea de mobile decat cea pentru desktop. Astfel ca boti se vor axa mai mult pe versiunea ta de mobile daca are probleme decat pe cea de desktop. Fii sigur ca ai totul pus la punct!
  4. Inteligenta artificiala – Google si-a dezvoltat inteligenta artificiala din cautarile motorului sau cu aproximativ 100%, adica in momentul in care pui intrebari motorului de cautare, acesta iti va raspunde la problema cu un articol/pagina dintr-un site. Aceasta tehnologie este utila aproape 100% pentru cautarile in engleza. Pe viitor o sa fie dezvoltata mai bine si in alte limbi, astfel iti recomandam sa fii cu un pas inainte si sa iti pregatesti articolele ca un raspuns la o intrebare.
  5. Continut mai mult, mai calitativ – indiferent despre ce este afacerea ta online iti recomandam sa iti construiesti un blog, iar acolo sa scrii articole despre ceea ce faci. Este foarte util ca fiecare articol sa fie cat de mare posibil, foloseste link-uri externe catre site-uri mari cu autoritate (ex: Wikipedia, Amazon, Google) si cat mai multe cuvinte cheie incluse in articol, insa cu atentie asezate in pagina altfel se va considera spammy.
  6. SEO Local – motoarele de cautare devin din ce in ce mai interesate sa ofere rezultate cat mai exacte (ca de fiecare data) si Google pune pret pe local SEO, ceea ce inseamna ca va trebui sa incluzi tehnici pentru Local Search Engine Optimization in rutina ta. Pentru documentatie va sugeram “Google My Business” sau daca folositi WordPress un plugin util ar fi “Yoast Local SEO
  7. Date structurate – sunt foarte importante in principiu pentru site-urile de stiri sau retete, mai jos o sa va atasam o poza ca exemplu. Pentru documentatie completa despre aceste structuri cititi acest ARTICOL.an example of a rich result showing a recipe for lasagna
  8. Viteza site-ului – nu in ultimul rand site-ul tau trebuie sa se incarce la secunda deoarece Google a pus si va pune mare pret pe acest aspect.

Acestea sunt principalele 8 puncte pe care va trebui sa va bazati in 2021, insa desigur celelalte practici SEO raman la fel de valabile. Totodata va precizam faptul ca algoritmul Google este foarte instabil in ultimul timp ceea ce poate transforma un site foarte bine structurat dpdv SEO intr-unul foarte slab – ducandu-l pe ultimele pagini. Totul este random in acest moment, speram ca anul acesta se va stabili algoritmul in vreun fel.